Baka
Baileys tryffel
ca 40 st
150 g mörk choklad
0.5 dl florsocker
100 g smör rumstempererat
1.5 msk baileys likör, jag har i 2 msk för lite mer smak
Kakao
Gör såhär:
1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål tillsammans med florsocker.
2. Koka upp grädden och häll den het över chokladen. Rör till en slät smet.
3. Vispa i smör och sprit. Ställ i kylen tills massan går att forma, det tar ett par timmar.
4. Rulla massen till små tryfflar. Ställ kulorna i kylen ca 30 min.
5. Rulla tryfflarna i kakao. Förvara dom i kylskåp eller frys.
Kolaris
ca 18 st
3 msk vispgrädde
25 gram smör
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris(puffat ris)
Doppning
50 gram mörk choklad
Gör såhär:
1. Mät upp alla ingridienser utom riset i en kastrull, stor nog att även få plats med riset senare.
2. koka smeten till kolakonsistens i ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset.
3. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper. Låt svalna
4. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenband. Doppa botten på de kalla topparna i chokladen och ställ dem igen på smörpappret för att stelna.
Båda två är jätte goda recept och hur enkla som helst att göra :)
Kommentarer
Postat av: Petra
svar ja har gjort ganska många som jag har sålt men domma lev kvar har haft dom liggande i några månader
Postat av: Petra
svar menar du dom som jag har gjort?
Postat av: Petra
svar visst kan jag det får se när jag har tid för att göra det.
Postat av: LOWA - En musikblogg
God jul på dig!♥
Trackback