Baka

Baileys tryffel
ca 40 st

150 g mörk choklad
0.5 dl florsocker
100 g smör rumstempererat
1.5 msk baileys likör,  jag har i 2 msk för lite mer smak
Kakao

Gör såhär:
1.
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål tillsammans med florsocker.

2. Koka upp grädden och häll den het över chokladen. Rör till en slät smet.

3. Vispa i smör och sprit. Ställ i kylen tills massan går att forma, det tar ett par timmar.

4. Rulla massen till små tryfflar. Ställ kulorna i kylen ca 30 min.

5. Rulla tryfflarna i kakao. Förvara dom i kylskåp eller frys.








Kolaris
ca 18 st

3 msk vispgrädde
25 gram smör
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris(puffat ris)

Doppning
50 gram mörk choklad

Gör såhär:
1.
Mät upp alla ingridienser utom riset i en kastrull, stor nog att även få plats med riset senare.

2. koka smeten till kolakonsistens i ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset.

3. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper. Låt svalna

4. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenband. Doppa botten på de kalla topparna i chokladen och ställ dem igen på smörpappret för att stelna.





Båda två är jätte goda recept och hur enkla som helst att göra :)

Kommentarer
Postat av: Petra

svar ja har gjort ganska många som jag har sålt men domma lev kvar har haft dom liggande i några månader

2010-12-22 @ 22:20:42
URL: http://petrasjogren.blogg.se/
Postat av: Petra

svar menar du dom som jag har gjort?

2010-12-22 @ 23:06:41
URL: http://petrasjogren.blogg.se/
Postat av: Petra

svar visst kan jag det får se när jag har tid för att göra det.

2010-12-22 @ 23:57:02
URL: http://petrasjogren.blogg.se/
Postat av: LOWA - En musikblogg

God jul på dig!♥

2010-12-23 @ 10:57:40
URL: http://musiklowa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0